Fotografije za dokumente

Potrebujete fotografije za dokumente? Pri nas vam jih izdelamo v roku 5 minut, lahko pa vam izdamo tudi digitalno potrdilo prek programa e-fotograf.

Ministrstvo za notranje zadeve Slovenije je v želji po nadgraditvi in poenostavitvi obstoječega sistema za sprejemanje vlog za osebne dokumente ter izboljšavi kvalitete slik za personalizacijo biometričnih potnih listin razvilo poseben sistem za elektronski prenos fotografije od fotografov do upravnih enot.

Ko fotograf posname fotografijo, jo lahko, namesto klasične izdelave, preko posebnih spletnih servisov in ustreznih avtentikacijskih mehanizmov prenese v centralno odložišče fotografij. Centralni sistem preveri ustreznost fotografije za izdajo dokumenta in zajeti fotografiji določil unikatno serijsko številko. Po uspešno opravljenem postopku fotograf stranki preda unikatno serijsko številko (natisne potrdilo), s katerim se oglasi na upravni enoti in uredi vso ostalo dokumentacijo (fotografije v fizični obliki ji ni potrebo predložiti).

Na upravni enoti tako skeniranje fotografije in preverjanje njene kvalitete ni potrebno, saj je to že opravljeno pri vnosu fotografije v centralno odložišče. Referent zajame le vse ostale podatke (strankin podpis preko elektronske podpisne tablice in podatke iz uradnih evidenc) in jih pripravil za personalizacijo.

Tudi v Foto Studiu Majhenič smo certificirani e-fotografi, zato vas vabimo, da se oglasite v našem ateljeju v kolikor potrebujete fotografije za dokumente.

Fotografija, fotografije za dokumente

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja